2logo

VÁLASZD A GÉPIPART!
VÁLASZD A SZILYT!

Mindig is érdekeltek a magas szinten automatizált technológiák, a számítógép-vezérelt gépek? Szeretsz bütykölni, szerelni, alkotni, szerszámokat használni? Nem ijjedsz meg, ha a munkától koszos lesz a kezed?
Már most úgy tervezel, hogy érettségi után a tanulmányaidat műszaki felsőfokú intézményben folytatod?

AKKOR ITT A HELYED A SZILYBEN!


GONDOLD MEG, MENJ BIZTOSRA

EZÉRT JÁRSZ JÓL, HA GÉPÉSZNEK TANULSZ

Biztosan lesz állásod

Mivel hiányszakma, már most is vadásszák a tanult szakembereket, így egészen biztos, hogy könnyen tudsz majd elhelyezkedni (vagy alapíthatsz sikeres vállalkozást). 

Jól fizető szakma

A fizetesek.hu szerint pl CNC-sként (gépbeállító) az átlagos fizetés ma Magyarországon 430.000Ft körül van. Sőt, már a tanulmányi időd alatt is kaphatsz ösztöndíjat!

Egyre növekvő igény

A gépipar- és azon belül is a autó- és járműipar hazai növekedésével egyre nagyobb az igény a nagy világmárkák részéről is 
(AUDI, BMW, MERCEDES, KNORR BREMSE..stb)

FIATALOS, LENDÜLETES, JÓ HANGULATÚ

MIÉRT PONT A SZILY?

KICSIT HIVATALOSABBAN...

VÁLASZTHATÓ SZAKIRÁNYOK ÉS LEÍRÁSUK

Gépészet ágazat 5 éves nappali technikumi képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Önállóan, vagy mérnöki irányítással részt vesz gépalkatrészek technológiai tervezésében, gyártásában, gépek, géprendszerek, mechanikus berendezések működtetésében, szerelésében, karbantartásában és javításában. További információt az Innovatív Képzéstámogató Központ ikk.hu honlapján találhat az alapszakmákról.

Gépészet ágazat 3 éves képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. Műszaki rajz alapján, a megmunkálandó anyag ismeretében megtervezi az adott alkatrész hagyományos szerszámgépen való gyártását, meghatározva az ehhez szükséges gépeket, eszközöket és technológiai adatokat. A szerszámgépen beállítja a forgácsolási jellemzőket és legyártja a munkadarabot. A gép felszerszámozását követően hagyományos vagy CNC gépen alkatrészt gyárt.